Wat is cornerstone content?

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Cornerstone content zijn de belangrijkste pagina’s van je website. Deze bevatten de meest essentiële informatie en vertellen de bezoeker waaruit jouw dienst en/of product bestaat. Dit zijn dan ook de pagina’s die je het liefst zo hoog mogelijk wilt laten ranken binnen de zoekmachines.

De focus op een cornerstone pagina moet ook liggen in het bieden van de complete informatie over een bepaald onderwerp.

Cornerstone content kan zowel bestaan uit blogposts als pagina’s. Zorg ervoor dat de cornerstone pagina’s de belangrijkste en meest competitieve zoekwoorden bevatten.

Waarom zijn cornerstone pagina’s belangrijk voor SEO?

Het indelen van je website in cornerstone pagina’s helpt je om te vertellen aan zoekmachines hoe je website in elkaar zit en op welke zoekwoorden je een website wilt laten ranken. Wanneer je alle competitieve zoekwoorden laat ranken op 1 pagina, dan kan Google niet onderscheiden welk keyword het meest belangrijk is.

Linkstructuur van cornerstone pagina’s

Cornerstone pagina’s moeten op een prominente plek aanwezig zijn binnen je website. Hiervoor is de homepage de meeste geschikte plek. Hiermee geef je aan dat alle pagina’s die linken vanaf de homepage belangrijk zijn. Alle pagina’s die onder de cornerstone pagina liggen, zoals blogposts over het onderwerp, moeten ook linken naar de overkoepelende pagina.

Optimaliseren van Cornerstone content

Kies 4 of 5 pagina’s die het meest belangrijk zijn voor je website. Optimaliseer deze tekstueel zo goed als mogelijk voor de meest competitieve zoekwoorden. Zorg ervoor dat er op je homepage de mogelijkheid bestaat om direct naar deze pagina’s te navigeren. Vervolgens zorg je ervoor dat blogartikelen die te maken hebben met hetzelfde onderwerp teruglinken naar de cornerstone pagina.

Verder bestaan er ook Plugins die het leven een stuk makkelijker maken. Denk hierbij aan de meest bekende Plugin Yoast SEO. Zij bieden de mogelijkheid aan om aan te geven wanneer het gaat om een cornerstone pagina. Maar geven ook aan hoeveel links er naar een pagina zijn en welke verbeteringen je nog kan doorvoeren.

Hou er wel rekening mee dat bijna elke website een dergelijke plugin gebruiken. Optimaliseren op basis van de suggesties van de Plugin is niet voldoende wanneer je je bevindt in een zeer competitieve markt.

More To Explore

Content in SEO

Uit welke onderdelen bestaat een pagina

Iedere website fungeert een ander doel, zo ook iedere pagina die een website bevat. Een website bestaat bijvoorbeeld uit een homepage waarop je nieuws deelt

Annemerel Westerhuis

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik direct aan de slag gegaan als SEO specialist. Dagelijks houdt ik me bezig met het schrijven van teksten, het bouwen van websites, het verbeteren van de webtechniek, linkbuilden en zoeken naar (nieuwe) kansen voor SEO doeleinden. Ik vertel je graag meer over SEO!