Uit welke onderdelen bestaat een pagina

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Iedere website fungeert een ander doel, zo ook iedere pagina die een website bevat. Een website bestaat bijvoorbeeld uit een homepage waarop je nieuws deelt over de organisatie, een contactpagina, een over-ons pagina en wellicht nog een blog. Al deze pagina’s hebben een ander doel.

Welke soorten content bestaan er voor Google

Binnen een pagina wordt door Google ook onderscheidt gemaakt tussen verschillende soorten content, te weten:

  • Main content (MC)
  • Supplementary Content (SC)
  • Advertisements/monetization (Ads)

Main content

Met de Main content wordt de content (video, tekst, afbeeldingen) bedoelt die primair het doel dient waarvoor een pagina bedoelt is. Als jouw doel is om een bezoeker te informeren, dan zal de main content bestaan uit een informatieve tekst, dit is anders wanneer het doel van een pagina is om te amuseren. MC is eigenlijk de reden waarom de pagina bestaat.

Supplementary Content

Suplementaire content is óók belangrijk en steunt het doel van de pagina of Main Content.

Advertisements/monetization

Ook Google begrijpt dat het onderhoudt van een website geld kost en dat een website daarom ook niet zonder advertenties kan. Wanneer advertenties wel of niet aanwezig zijn is dan ook niet van invloed op de kwaliteit beoordeling van Google.

Zijn reviews onderdeel van de content

In sommige gevallen zijn reviews de MC van een pagina, in een andere gevallen helpen revies mee aan het doel en zijn ze Supplementary content.

More To Explore

Content in SEO

Uit welke onderdelen bestaat een pagina

Iedere website fungeert een ander doel, zo ook iedere pagina die een website bevat. Een website bestaat bijvoorbeeld uit een homepage waarop je nieuws deelt

Annemerel Westerhuis

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik direct aan de slag gegaan als SEO specialist. Dagelijks houdt ik me bezig met het schrijven van teksten, het bouwen van websites, het verbeteren van de webtechniek, linkbuilden en zoeken naar (nieuwe) kansen voor SEO doeleinden. Ik vertel je graag meer over SEO!