Technische SEO

Website audit / Laadtijd / Techniek

Introductie technische SEO

Wat is technische SEO?

Technische SEO is het optimaliseren van de webtechniek om ervoor te zorgen dat pagina’s beter kunnen ranken binnen de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Bij het optimaliseren van de techniek van een website komen verschillende aspecten naar voren. Denk hierbij aan het optimaliseren van de laadtijd, de structuur en de andere vele fouten die voor kunnen komen. Het doel van Technische SEO is het zo eenvoudig mogelijk te maken voor zoekmachines om de pagina’s te crawlen, maar zorgen tegelijkertijd voor de beste gebruikerservaring. 

Technische analyse

Om te achterhalen welke fouten in een website verborgen zitten, draaien SEO specialisten een website audit (of een technische analyse). Dit is een technisch rapport van een website die precies weergeeft welke fouten aanwezig zijn zodat je deze stapsgewijs kan oplossen. Niet alle fouten zijn even relevant of kunnen makkelijk verholpen worden.

Fouten in een website

VEEL VOORKOMENDE FOUTEN​

Binnen iedere website zitten kleine en/of grote fouten die je niet altijd doorhebt. Dit zijn bijvoorbeeld verkeerd getypte links op pagina’s die zorgen voor 4xx responses of conflicterende plugins binnen je website. Niks blijft meer verborgen. Kleine fouten zullen altijd de website in blijven sluipen. Want fouten maken is menselijk. Daarom wordt er regelmatig een website audit gedraaid om continu fouten op te lossen.

Kennisartikelen technische SEO