Over Annemerel

Creatief / Enthousiast / Doelgericht

Introductie Annemerel

Loenen op de Veluwe

Deze Online Marketeer is opgegroeid in het oosten van het land in een pittoresk dorp genaamd Loenen. Een klein dorpje in het midden van de Veluwe, waar het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest een heus hoogtepunt is. 

Hogeschool van Amsterdam

COMMERCIËLE ECONOMIE

Toch besloot ik dat er meer in de wereld was dan het groen op de Veluwe en verhuisde voor mijn studie Commerciële Economie naar de betonnen stad Amsterdam. Daar heb ik met veel plezier  4,5 jaar in Amsterdam-Noord gewoond en gestudeerd. Voor een meisje uit Gelderland is Amsterdam heel erg aanpassen en wennen. Maar dat avontuur ben ik met veel plezier aangegaan. Ik heb verschillende bijbaantjes gehad van verkoopmedewerker, Call-centers tot freelance Blogger. 

Specialiseren

DIGITAL MARKETING​

De opleiding biedt de mogelijkheid om te specialiseren. Ik heb gekozen voor de specialisatie Digital Marketing en mij ondergedompeld in de wereld van Online Marketing, waarbij ik er al snel achterkwam dat het vakgebied ‘SEO’, maar erg aansprak. Ik besloot daarom ook mijn bijbaantje hier op aan te passen en meer te leren over het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten en de theorie erachter.

SEO specialist

WAAROM SEO OPTIMILSATIE?​

Het vakgebied SEO spreekt mij erg aan omdat het een zeer specifieke en directe vorm van marketing is. Een potentiële klant is op zoek naar oplossing voor een probleem en zoekt enkel nog een leverancier om zijn/haar wens te vervullen. Nu weet iedereen anno 2019 dat je op pagina 1 van Google moet staan om de oplossing te zijn die een klant zoekt. Ik vind het daarom erg interessant om te achterhalen op welke manier een doelgroep zoekt naar een oplossing voor een probleem en hoe een bedrijf ervoor kan zorgen dé match te zijn.

SEO copywriter

SEO TEKSTSCHRIJVER​

Ook het schrijven van teksten voor een website of blog is een essentieel onderdeel van een SEO strategie. Lucky me! Want op die manier kan ik mijn creativiteit kwijt in het schrijven van teksten die SEO geoptimaliseerd zijn en verdiepen in de verschillende vakgebieden die bedrijven aanbieden.

SEO en webdevelopment

Wanneer je als organisatie een SEO strategie gaat toepassen stuit je al snel op andere termen zoals “Conversie optimalisatie”, “UX”, “Web development” en “Customer Journey”.  Allemaal termen die naar mijn mening hand in hand gaan. Want potentiële klanten naar je website krijgen is stap 1, maar ze laten converteren is een heel ander verhaal. Toch zijn dit zaken die in synergie met elkaar moeten zijn. 

MAAR WIE IS ANNEMEREL?

Want je bent hoogstwaarschijnlijk niet op deze pagina beland om een eindeloos betoog over SEO te lezen. Daarom licht ik graag ook toe wie ik nu eigenlijk ben. Ik ben een Millennial opgevoed door een babyboomer. Daarmee bedoel ik dat ik inderdaad soms denk in veel te rooskleurige scenerio’s, bruis van de ideeën en het liever nu wil dan morgen, maar dat ik wel geleerd heb dat het leven gepaard gaat met vallen en opstaan, hard werken en tegenslagen/kritiek omzetten in kracht.
Ik ben (bijna) elke dag vrolijk, denk graag mee, sta te popelen om meer te leren over van alles, ben pro-actief en wellicht een tikkeltje bijdehand. Het maakt mij blij om de wereld een stukje mooier te maken op welke manier dan ook. Ik ben zeer reislustig, maar het klussen in een eigen woning neemt helaas het reispotje in beslag. Verder ben ik elk jaar in Portugal te vinden, een soort van tweede thuis.