Content in SEO

Zoekwoordenanalyse / content optimalisatie / structuur

Introductie Content in SEO

Wat is SEO content?

SEO content bestaat op zich zelfstaand niet. Wel bestaat er content die SEO geoptimaliseerd is. Het optimaliseren van content voor SEO doeleinden is samen met webtechniek en linkbuilding essentieel voor een strategie. Door middel van relevante content (tekst, afbeeldingen, video’s, etc.) geef je bezoekers de best mogelijke informatie over je product of dienst. Hoe relevanter jouw content is afgesteld op het beantwoorden van de zoekvraag binnen Google, hoe hoger je in de zoekresultaten zal komen te staan.

Doel van de website

CONVERSIE OF NAAMSBEKENDHEID VERHOGEN?​

Is het doel van jouw bedrijf om de conversies te verhogen? Dan is een goed ontwikkelde SEO strategie de juiste optie voor jou. We gaan op zoek naar queries (of zoekopdrachten) die direct een conversie opleveren. Is jouw doel naamsbekendheid genereren? Dan zalde strategie anders zijn. We zullen vindbaar worden op pijn punten. Welk doel je ook hebt, de strategie is voor elke organisatie anders. Voordat we beginnen zullen we eerst jouw doelen in kaart bregen.

Local seo

Waar wil je gevonden worden?

Local SEO wordt steeds belangrijker door het toenemende gebruik van smartphones, maar ook doordat zoekmachines steeds slimmer worden. Waar je gevonden wilt worden is essentieel voor het uitrollen van de strategie. Dit kan lokaal, nationaal of zelfs globaal zijn.

Keywordresearch

Zoekwoordenanalyse

Als je weet welk doel je voor ogen hebt en waar je gevonden wilt worden, wordt het tijd om een zoekwoorden onderzoek uit te voren. Voor dit gedeelte kruip je in de huid van jouw ideale doelgroep. Tegen welke problemen lopen zij aan? Hoe zoeken zij voor een oplossing voor hun probleem? We gaan op zoek naar zoektermen die relevant zijn voor jouw business. Het onderzoek vormt de basis voor het keywordplan.

Waarschijnlijk heb je al een website met pagina’s. Al deze pagina’s worden Onpage geoptimaliseerd op alle content. Dit gaat over URL-structuren, Metadata, tekst, afbeeldingen, etc. Dit alles zorgt ervoor dat we duidelijk aangeven waar een specifieke pagina over gaat.
Wij zorgen voor een goede interne linkstructuur. Zwevende pagina’s; daar houden we niet zo van. Al je pagina’s worden op een natuurlijke wijze naar elkaar gecrosslinked.
Teksten schrijven is niet iedereens cup-of-tea. Zeker wanneer het gaat over de teksten van je eigen bedrijf. We kunnen je helpen met het schrijven van SEO teksten. Dit gaat altijd volledig in overleg. Zo heb je geen zorgen dat er onwaarheden staan over je dienstverlening of product.

SEO is een lange adem strategie. De zoekwoorden uit het keywordplan worden nauw gemonitord, geanalyseerd, gerapporteerd en waarnodig bijgestuurd.

Kennisartikelen content in SEO

Wat is cornerstone content?

Cornerstone content zijn de belangrijkste pagina’s van je website. Deze bevatten de meest essentiële informatie en vertellen de bezoeker waaruit jouw dienst en/of product bestaat.

Lees verder »